Kosova

Serbisë i futet frika në palcë: Biden do të na detyrojë ta njohim Kosovën!

Shteti i Serbisë nuk frikësohet se pse në krye të shtetit më të fuqishëm në botë, Amerikës, së shpejti do të jetë Joi Biden.

Kështu ka deklaruar, kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Dacic.

Sipas tij, Biden dhe Demokratët do t’i bëjnë presion Beogradit zyrtar që Serbia ta njoh Kosovën.

Pavarësisht nga rezultatet e zgjedhjeve në Amerikë,  demokratët do të kërkojnë nga ne që ta njohim Kosovën”, tha Daçiq për Sputnik.

“Unë mendoj se ne duhet të përqendrohemi në ndërtimin e marrëdhënieve të reja dhe marrëdhënieve të reja me njerëzit që do të merren gjithashtu me çështjet evropiane, domethënë, dialogun me Prishtinën. Sepse problemi më i madh i administratës amerikane të Biden, domethënë demokratëve, është se ata besojnë se çështja e

Ai beson se ata nuk favorizojnë vazhdimin e dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës, por thjesht kërkojnë zbatimin e vendimit për shpalljen e Kosovës.

“Ajo administratë ndoshta nuk do të ishte më e favorshme për Serbinë sesa Trump, i cili nuk e ka barrën e pjesëmarrjes në projektin e krijimit të një Kosove të pavarur. Kjo është arsyeja pse administrata Trump ishte më e hapur për kompromis. Sidoqoftë, situata po ndryshon dhe skena e vërtetë politike ndërkombëtare ka ndryshuar. Kosova nuk ka më një pozitë kaq të fortë sa kishte, nuk ka shumicë, nuk mund të bëhet anëtare askund”, përfundon Daçiq.

Trego më shumë

Artkulli iKaluar

Back to top button
Close
Close